Maandag 27 januari 2020 start de 5e editie van de online leesclub. Ben jij erbij?!

HEB JE HET GEVOEL DAT

 • je jezelf klein houdt?
 • er meer in je zit dan je op dit moment laat zien?
 • je jouw prestaties vergelijkt met die van anderen?
 • je jezelf vaak wegcijfert?
 • je kansen laat lopen?
 • je niet goed genoeg bent?
 • je je vaak laat leiden door meningen van anderen?
 • je niet weet hoe je vorm en inhoud aan je dromen geeft?
 • je een volgende stap in je carrière wilt zetten, maar niet weet hoe?
 • succes en geluk voor jou niet zijn weggelegd? 

Herken je jezelf in een of meer van bovenstaande vragen? En zou je duidelijk voor ogen willen hebben wie je bent, wat je kunt, waar je voor staat en dat ook durven uitdragen?

Meld je dan aan voor de 5e editie van de online leesclub over het boek Playing Big, geschreven door Tara Mohr. Een boek dat vrouwen helpt hun stem, boodschap en missie te vinden op zowel professioneel als persoonlijk vlak.

Het is een boek waarvan ik zou willen dat het op het nachtkastje van iedere vrouw ligt, omdat het prachtige en praktische handvatten biedt om jezelf, je dromen, ambities, ideeën en verlangens serieus te nemen en te verwezenlijken.

HET BOEK

Iedere keer weer ben ik onder de indruk van de enorm krachtige boodschap in het boek dat we allemaal een bron van innerlijke wijsheid in ons hebben waar we altijd toegang tot hebben. Door contact te maken met je innerlijke mentor – je oudere, wijze Ik – vind je antwoorden op je vragen die je verder helpen in je verlangen trouw te zijn aan je dromen in plaats van je angsten.

Want dat is waar Playing Big over gaat: voorrang geven aan je dromen boven je angsten.

Tara helpt je de stem van je innerlijke rechter te herkennen. Die strenge, hardvochtige en oordelende stem die je klein houdt en je belet te zijn wie je werkelijk bent. Ze laat je zien dat bij het realiseren van dromen een zekere mate van angst hoort. En ze nodigt je uit tot het maken van een sprong richting je droom. Kortom, je gaat daadwerkelijk aan de slag met het helder krijgen en realiseren van je droom. Het is een boek dat je keer op keer kunt lezen, waarbij je iedere keer weer iets nieuws ontdekt en dat je leven positief kan veranderen.

DE ONLINE LEESCLUB

De leesclub is een uitgebreide kennismaking met het boek en belangrijke onderwerpen eruit.

Gezamenlijk gaan we hoofdstukken lezen, waaronder die over de innerlijke rechter en de innerlijke mentor. Je leert herkennen wanneer de innerlijke rechter in jou spreekt en dingen zegt die jou onzeker maken, maar ook hoe je deze stem minder krachtig kunt maken. Middels een visualisatie laat ik je kennismaken met je oudere, wijze Ik. Een ervaring die op mij persoonlijk telkens diepe indruk maakt. En laat ik je zien hoe je in het alledaagse leven contact met haar kunt maken. Samen kijken we naar verschillende vormen van angst die er bestaan en ontdekken we dat bij het volgen van je dromen ook een zekere mate van angst komt kijken. Angst die we vaak opvatten als signaal om niet verder te gaan, maar die in werkelijkheid juist aangeeft dat je met iets bezig bent dat er echt toe doet voor jou. En tot slot ga ik je ook uitnodigen een (eerste) sprong te maken richting je droom: een overzichtelijke actie die je op korte termijn kunt uitvoeren en jou verder helpt in het realiseren van je droom.

Kortom, het blijft niet bij dromen, maar je gaat ook durven en doen.

Wekelijks ontvang je via mail een leesopdracht en enkele reflectievragen. Elk hoofdstuk eindigt met dagboekvragen die je ook voor jezelf kunt beantwoorden. Daarnaast biedt een besloten Facebookgroep volop gelegenheid tot uitwisseling en ga ik wekelijks op maandagavond live via Zoom voor een groepsgesprek.

 

  PRAKTISCHE INFORMATIE

  • De 5e editie van de online leesclub start op maandag 27 januari 2020 en duurt tot medio maart (met onderbreking van de voorjaarsvakantie).
  • Maximale groepsgrootte is 8 deelnemers. Bewust kies ik ervoor de groep klein te houden, zodat er volop ruimte is voor persoonlijke aandacht en uitwisseling. Deelnemers aan eerdere edities hebben aangegeven dit heel prettig te vinden.
  • De kosten voor deelname aan de leesclub bedragen 60 euro (incl. btw). Na aanmelding ontvang je hiervoor een factuur.
  • Wekelijks ontmoeten wij elkaar op maandagavond van 20.15 – 21.30 uur live via Zoom. Hiervan worden opnames gemaakt. Mocht je er een keer niet bij kunnen zijn, dan is er dus de mogelijkheid de opnames op een later tijdstip te bekijken. Ook na afloop van de leesclub blijven de opnames beschikbaar.
  • Mocht je nog niet over een exemplaar van het boek beschikken, dan kun je of het Nederlandstalige E-book aanschaffen of de Engelse pocketversie.
  • Aanmelden voor de leesclub gaat eenvoudig via het contactformulier onderaan deze pagina. Heb je eerst nog behoefte aan meer informatie, mail of bel mij dan.

   

  Dank je wel Heleen. Zonder jou had ik het boek waarschijnlijk niet gelezen, dan zou ik de kriebel in mijn maag negeren, het niet herkennen om iets juist wel te doen en alleen luisteren naar de angst. Ik ben echt gegroeid door de online leesclub en ben dankbaar voor de fijne contacten!

  Dorine

  Met veel plezier heb ik deel uitgemaakt van de online Playing Big leesclub, onder begeleiding van Heleen. Fijne en relevante materie over in beweging blijven, je eigen intuïtie volgen en daadwerkelijk stappen zetten. Ik had het boek van Tara Mohr al gelezen, maar het voelt alsof de inhoud nu pas echt aan het landen is.

  Heleen weet een sfeer van openheid en vertrouwen te creëren en besteedt op prettige wijze aandacht aan de inhoud van het boek en aan de deelnemers en hun ervaringen. Ik ben echt verrast hoe goed dat ging, zo online. Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar inmiddels heb ik het gevoel een aantal waardevolle en prettige uren doorgebracht te hebben met gelijkgestemden. Ik beschik nu over meer vertrouwen enerzijds en handvatten anderzijds in het vervolgen van mijn weg als beeldend kunstenaar. Zeer de moeite waard!

  Aanmelden online leesclub

  2 + 13 =