Dankbaarheid verblijdt, verzacht en verbindt

2020: Een Jaar van Dankbaarheid
online & dichtbij 

Ook al is het Dankbaarheidsjaar al gestart, je kunt op elk moment instappen! In de besloten Facebookgroep kun je alle informatie en berichten van het hele jaar terugvinden, waardoor je niets hoeft te missen.

Dankbaarheid is misschien wel de grootste kracht om je gelukkig te voelen. Het geeft het hier en nu extra glans en is er om je te troosten als je verdrietig bent.

Als je geniet van een ondergaande zon op het strand met dierbaren is het makkelijk om je dankbaar te voelen. De schoonheid van de natuur kan intense gevoelens van dankbaarheid oproepen. Maar kun je ook dankbaarheid voelen als het leven even of voor langere tijd niet zo makkelijk is? Ja, kan ik volmondig zeggen. Alleen vraagt dat wel iets van je, namelijk de bereidheid je aandacht te verleggen.

Juist het vermogen om je dankbaar te voelen als je onzekerheid, pijn en verdriet ervaart, brengt meer rust, geluk en harmonie in je leven.

Dat wéten wil niet zeggen dat het altijd makkelijk is om te doen. En dan helpt mij eigenlijk maar één ding, namelijk omstandigheden creëren die maken dat ik het ga doen. Dat ik bewust tijd ga maken om het blije te vieren en het moeilijke lichter te maken.

Zo is het Dankbaarheidsjaar ontstaan.

Het is een rijk jaar. Hoe kan het ook anders als dit in het teken staat van dankbaarheid. Maar ook rijk in de zin van uitwisseling, opdrachten en verbinding. En rijk in alle kennis en levenservaring die ik inbreng en wij als groep gezamenlijk hebben.

Wat doen we?

Maandelijks ontmoeten we elkaar online via een Zoom bijeenkomst om te delen, vragen te beantwoorden en te inspireren. Tussentijds hebben we contact via de besloten Facebookgroep. Er is maandelijks een ruime keus aan (creatieve) opdrachten. We trekken er (individueel) op uit in de natuur, mediteren, maken onze eigen dankbaarheidsrituelen, laten via onze handen ons hart spreken, schrijven in ons dankbaarheidsdagboek en doen meer van de dingen waar we blij en vrolijk van worden. Van de Zoom bijeenkomsten worden opnames gemaakt, dus kun je er een keer niet bij zijn, dan heb je altijd de mogelijkheid de opname later te bekijken.

Deelname

Dit jaar dat, loopt van 1 januari tot en met 31 december 2020, wil ik voor iedereen toegankelijk maken, want dankbaarheid is voor ons allemaal. Daarom houd ik de kosten van deelname laag, €20 per maand/€240 per jaar. 

Aanmelden kan eenvoudig door je op te geven via onderstaand contactformulier. Ik neem vervolgens contact met je op. 

 

Dankbaarheid. Iedereen kent het woord en er zijn boeken vol over geschreven. Maar wat betekent het nu precies om heel bewust met dit thema aan de slag te gaan? In mijn leven vol drukte met werk en gezin sta ik er maar weinig bij stil. En als dat zo is dan vaak als ik een bericht hoor van iemand die ziek is of iets anders naars meemaakt. Op die momenten kan ik blijkbaar wél iets met dankbaarheid in mijn leven. Ik wil graag onderzoeken hoe ik meer gewoontes kan ontwikkelen rondom dit thema. Wat voor invloed dat heeft op mijn leven. Daar ben ik nieuwsgierig naar en daarom doe ik mee met Heleens jaar.

Ik ben al bekend met haar werkwijze en weet dat haar zorgvuldigheid, aandacht én plezier voor een heel fijn jaar zullen zorgen!

Marieke

Lieve Heleen,

Heel graag stap ik in het Dankbaarheidsjaar, wat jij met volle overgave neerzet. Net zoals je de Playing Big online leesclub hebt neergezet. Ik vind je een wijze dame, met soms net even wat meer geduld (dan ik) en een mooie kijk op het leven. Ik wil zelf zo veel dingen ‘doen’ en veranderen, ik denk dat het heel goed is om een paar stappen terug te gaan en dankbaar te zijn. Voor het leven an sich, voor de mooie dingen om ons heen. Daarom stap ik in, ik ben dankbaar dat je in mijn leven bent gekomen.

Mariska

Ik heb lang nagedacht over jouw dankbaarheidsjaar-aanbod. En ik merkte dat mij een heel jaar committen toch wel een drempel was. Ik ben sneller geneigd aan een groep, cursus of membership deel te nemen als dat bijvoorbeeld per kwartaal kan.

Maar als ik een heel dankbaarheidsjaar met íemand aandurf, dan is het met jou. De deelname aan [de online leesclub] Playing Big was zo’n fijne en waardevolle ervaring. En het leuke is; ik merk daar nu nog steeds de nawerking van, ik ben echt “groter” gaan spelen, meer vanuit mijn innerlijke kracht en wijsheid dan voorheen.

Dus ja; ik doe graag mee met het dankbaarheidsjaar!

“De hele tijd dankbaar zijn is niet gemakkelijk. Maar wel als je ziet dat je door dankbaar te zijn krijgt wat je het meest nodig hebt: perspectief. Dankbaarheid kan elke situatie veranderen. Dankbaarheid verandert de trillingen die je uitzendt en brengt je van negatieve in positieve energie. Het is de snelste, gemakkelijkste en krachtigste manier om je leven te veranderen, dat weet ik zeker.”

– Oprah Winfrey – 

Aanmelden voor het Dankbaarheidsjaar

12 + 2 =